DietLife Food

Dieta Ketogenică

Dieta Ketogenică

Dieta Ketogenică

Dieta ketogenica (keto) reprezintă o abordare nutrițională care presupune un aport ridicat de grăsimi, moderat de proteine și foarte scăzut de carbohidrați. Dieta keto obligă organismul să intre într-o stare numită ketoză, deci să producă cetone, care devin combustibil atunci când depozitele de glucoză sunt foarte scăzute. Cetonele apar prin arderea țesutului adipos și prin intermediul unui proces de conversie care are loc în ficat devin corpi cetonici.

Dieta keto se bazează pe o alimentație bogată în grăsimi și proteine și cu foarte puțini carbohidrați. Prin reducerea majoră a aportului de carbohidrați din organism și înlocuirea acestora cu grăsimi, corpul este introdus într-o

stare metabolică numită cetoză. Cand corpul este în starea de cetoză, grăsimile devin principalul furnizor de energie pentru corp, lucru care este plăcut majorității celulelor din corp.

Atunci când mâncăm mai puțin de 50 de grame de carbohidrați pe zi, corpul intră în starea de cetoză, stare care oferă multiple beneficii corpului, cum ar fi: reducerea nivelului de zahăr și insulină din sânge și reducerea grăsimilor din organism. Cea mai comună abordare în privința dietei keto presupune un aport de 70% grăsimi, 25% proteine și doar 5% carbohidrați neți. Ultimul termen, carbohidrații neți, se referă numărul obținut atunci când se scad fibrele din totalul carbohidraților ingerați.

Majoritatea oamenilor care au adoptat cu succes dieta keto au găsit că senzația puternică de foame pe care o aveau înainte s-a diminuat pe parcurs. Acest lucru se datoreaza cetonelor și efectului lor asupra apetitului, dar nu toată lumea experimentează aceeași senzație de sațietate.

Dieta keto „ferește” proteinele de procesul de ardere pe care organismul îl desfășoară pentru a obține energie. Astfel, ele pot fi folosite de mușchi. Deși dieta keto nu este cea mai optimă pentru creșterea masei musculare, ea poate fi folosită cu succes pentru menținerea acesteia.

În prezent, dieta ketogenica este utilizata atât în plan medical, cât și individual, de către oameni de pretutindeni. La DietLife vei găsi întotdeauna produse proaspete și cu o abordare nutrțională scăzută în carbohidrați.

Te lăsăm pe tine să descoperi diversitatea noastre de combinații pe dietlifefood.ro/wrapuri/

O alimentație diversificată este esențială pentru un stil de viață sănătos.