DietLife Food

Beneficiile nutritive ale lipiilor

Beneficiile nutritive ale lipiilor

BENEFICIILE NUTRITIVE ALE LIPIILOR

Lipiile sunt o specialitate de pâine moale realizate din făină integrală, foarte puțin crescută de proveniență din Orientul Mijlociu cu extindere în bucătăriile nord-africane, balcanice și mediteraneene. Lipiile pot fi cunoscute și sub denumirile de pâine libaneză, siriană sau arăbească, însă cea mai des întâlnit termen este ”pita” întâlnită și promovată în Grecia, unde literalmente înseamnă plăcintă sau tort.

Lipia nu este doar un preparat celebru, savurat de oameni din întreaga lume, ci și un preparat sănătos cu o mulțime de beneficii asupra sănătății. Pe lângă faptul că este săracă în calorii, este o sursă bogată de proteine și carbohidrați conținând o cantitate adecvată de vitamina B, seleniu, fier, potasiu și mangan care funcționează împreună ca antioxidanți, cu beneficii asupra creierului, asigurând o proporție mai mare de 10% din necesarul zilnic.

Noi, la DietLife asociem lipia cu năut, humus, avocado, ulei de măsline, roșii și multe altele. Te lăsăm pe tine să descoperi diversitatea noastre de combinații pe dietlifefood.ro/wrapuri/

O alimentație diversificată este esențială pentru un stil de viață sănătos.