DietLife Food

5 Beneficii ale consumului de avocado

5 Beneficii ale consumului de avocado

5 Beneficii ale consumului de avocado

Popularitatea avocadoului se reduce la textura sa bogată, cremoasă și la aroma sa blândă. Avocado, este un fruct care aparține familiei lauraceelor; un grup care include și membri precum scorțișoară și dafin. Există zeci de soiuri de avocado, variind ca mărime, culoare și textură. Toate sunt originare din climatul tropical.

1. Avocado este foarte hrănitor

Conține o mare varietate de nutrienți, inclusiv 20 de vitamine și minerale diferite. Iată câteva dintre cele mai abundente substanțe nutritive, într-o singură porție de 3,5 grame: Vitamina K, Folat, Potasiu, Vitamina B5, Vitamina B6, Vitamina E. De asemenea, conține cantități mici de magneziu, mangan, cupru, fier, zinc, fosfor și vitamine A, B1 (tiamina), B2 (riboflavină)

și B3 (niacină). Avocado conține 160 de calorii, 2 grame de proteine ​​și 15 grame de grăsimi sănătoase, 9 grame de carbohidrați, iar 7 dintre acestea sunt fibre, așa că există doar 2 carbohidrați „neți”, ceea ce face din acesta un aliment vegetal cu cantitate scăzută de carbohidrați. Avocado nu conține colesterol sau sodiu și este sărac în grăsimi saturate.

2. Avocado ajută la absolvirea nutrienților

Cu un conținut scăzut de calorii, bogat în vitamine și plin de substanțe nutritive importante care vă pot micșora talia, legumele sunt cele mai bune prietene ale dietei; dar nu veți obține prea multe beneficii dintr-o salată de grădină fără a adăuga puțină grăsime, spun cercetătorii.

Un studiu din Journal of Nutrition a constatat că adăugarea de avocado în salată le-a permis participanților să absoarbă de trei până la cinci ori mai mulți carotenoizi. Oferiți-le verdeturilor un impuls nutritiv suprem.

3. Avocado conține antioxidanți puternici care îți pretejează vederea.

Avocado conține luteina și zeaxantina – incredibil de importante pentru sănătatea ochilor. Prin urmare, consumul de avocado ar trebui să ofere o sănătate a ochilor pe termen lung. Mai exact, miezul acestui fruct este plin de nutrienți care îți pot păstra vederea puternică și te pot proteja de afecțiunile ochilor și de boli comune ale ochilor – cum ar fi cataractele, degenerarea maculară legată de vârstă și glaucomul, care îți pot diminua vederea odată cu înaintarea în vârstă. Miezul cremos comestibil al unui avocado este bogat în vitamine A și E antioxidante, luteină carotenoidă și zeaxantină, precum și minerale precum zincul, care toate promovează sănătatea generală a ochilor. Zincul ajută organismul să absoarbă vitamina A, care poate proteja și împotriva orbirii nocturne și a ochilor uscați.

4. Avocado conține mai mult potasiu decât bananele

Potasiul este un element nutritiv, un mineral important pe care majoritatea oamenilor nu îl obțin suficient din cantitatea de hrană zilnică. Avocado e foarte bogat în potasiu. O porție de 100 de grame are 14% potasiu, comparativ cu bananele care au 10% și sunt considerate un aliment tipic bogat în potasiu. Mai multe studii arată că a avea un aport ridicat de potasiu este legat de tensiunea arterială redusă, ceea ce este un factor de risc major pentru atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale și insuficiență renală. Avocado fiind foarte bogat în potasiu ar trebui să sprijine nivelul sănătos al tensiunii arteriale. Potasiul reprezintă un nutrient crucial în dieta, jucând un rol cheie în forța musculară, funcția nervoasă și sănătatea inimii.

5. Avocado este delicios si usor de integrat în dieta

Avocado nu numai că este sănătos, ci este, de asemenea, incredibil de delicios și oferă multe posibilități de combinare. Îl puteți adăuga la salate și diverse rețete sau pur și simplu scoateți-l cu o lingură și mâncați-l simplu. Are o textură cremoasă, bogată, grasă și se amestecă bine cu alte ingrediente. Un avocado durează adesea ceva timp să se coacă și ar trebui să se simtă ușor moale când este copt. Substanțele nutritive din avocado se pot oxida și deveni maronii la scurt timp după ce este curățat. De aceea la DietLife vei găsi întotdeauna produse proaspete.

Te lăsăm pe tine să descoperi diversitatea noastre de combinații pe dietlifefood.ro/wrapuri/

O alimentație diversificată este esențială pentru un stil de viață sănătos.